Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2019 11:47 - Докато им вършиш работа обещават всичко, спреш ли да си им необходим, питат - кой беше ти?!?
Автор: karuk Категория: Лични дневници   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.09.2019 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще разкажа история за човек с възможности, който се подигра с друг човек, за когото знае, че е в неравностойно положение.
Историята започва преди повече от година, когато собственикът на галерия в стария град на Созопол, Андрей се обръща за техническа помощ към човек от обява в интернет сайт (ще го наречем човека Х, тъй като не желае да става публично известен). Андрей си е купил скъп марков рутер, който обаче не е пригоден  за целта за която иска да го ползва. И така се свързва с човека Х, от когото получава подробна и безплатна консултация какво трябва да направи. Впоследствие изпраща рутера на човека Х за да го модифицира във вариант който ще му върши работа. След като му е върнат готов, Андрей е останал много доволен от свършената работа и от това че си е решил проблема, продължил е комуникацията с човека Х, и разбира за неговото здравословно състояние.
Човекът Х има двустранна коксартроза в напреднала фаза на тазобедрените стави, и стара фрактура с дегенеративни изменения в дясната става на китката, т.е. ръката с която работи. Андрей го е попитал дали може да му помогне с нещо, но човекът Х му е отказал. 
В началото на следващата година Андрей пак му се обажда, по други негови проблеми и пак иска консултации. Човекът Х е добродушен, обръща му пълно внимание и не му иска пари за свършената работа. Моли го само да му намери подслон за 3-4 дни през лятото, за да си проведе някакво лечение на морето. Андрей обещава, че ще му помогне, но в края на сезона - 5 септември. В началото на септември човекът Х му се обажда за да го попита кога да отиде, и тогава започват проблемите. Започват се оправдания и отлагания за 7-8-9 септември. Андрей обещава да се обади в един от тези дни, но обаждане не е имало и до днес 11 септември. Той просто го е забравил, защото няма интерес вече от него. 
Прогнозата за времето е рязко застудяване след 2 дни, тъй, че всичко е загубено за човекът Х. Той е изпуснал сезона и няма да може да се лекува. Андрей не само че не му е поногнал, а му е навредил.
Андрей му е казал и че трябва да плати по 25 лева на ден за престоя при него (може би за да го откаже да отиде). Докато му е бил нужен е обещавал безвъзмездна помощ на човека Х, а сега вече иска пари?! Предложението за платен престой не е отказано! Казвам го за да не си помисли някой, че човекът Х е искал да се възползва. Още повече че Андрей му дължи пари за консултациите които са му дадени, но не е заплатил.  
Изводът ми е че този човек не е бил искрен с предложението си да помага безкористно на човек в нужда. Той попада в категорията нечестни хора, използвачи и егоисти.
Малко са тези, които  държат на думата си, ако нямат интерес от теб. Толкова ли е трудно да бъдем добри и безкористно да помагаме на хора в нужда?



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: karuk
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7857
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930