Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2019 16:04 - Собственици и админи на Bazar.bg и OLX.bg - неморални и неетични хора. Размисли и наблюдения.
Автор: karuk Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1035 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 04.08.2019 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много хора са писали за проблемите на тези сайтове. Нета е пълен, но и аз ще драсна нещо от мойте наблюдения.
Като продавач на употребявани мои вещи съм забелязал доста странности в тези сайтове. Примерно в базара има много разглеждания на обявите, но няма купувачи. Не продавам скъпо; половината от цената която в в магазините. Виждал съм и обяви доста по-евтини от мойте, които от месеци се въртят и не се продават. Какви ли са тези хора които гледат, а пък не купуват нищо??? И тук ми светна една лампичка от близкото минало, когато собствениците на разни сайтове плащаха жълти центове на дечурлигата за да цъкат на линкове, обяви и други подобни. Целта беше да се генерира трафик от който печелят собствениците. Отделно се създава впечатление у продавачите, че сайта е много оборотен, за да пускат повече обяви и да плащат за промотиране. Та същата работа е и с базара. Правят и друг номер - при едно влизане в обява, отчита 2 или 3 посещения на обявата. Нечестна игра :) 
Със сигурност в сайтовете има хора които наблюдават обявите и чакат "да ударят кьоравото". Пазарят се като ромеи и пишат доноси до админите като видят обяви като моите в които пише, че цените са твърди и не се занимавам с хора които нямат пари или не искат да плащат. Писал съм и, че няма смисъл да наблюдават обявите ми, защото цената няма да падне. Писал съм и предупреждения, че некоректни клиенти, които не си взимат куриерските пратки ще ги пиша в сайтовете за некоректни. И големия цирк е, че админите на bazar.bg ми блокират такива обяви заради, забележете "груб език"??? :D
Само ниско интелигентен администратор може да напише такава глупост (или просто защитава най-долната пасмина твари, които извиват ръцете на закъсали за пари хора). Нито съм  обидил, нито съм псувал някого! Не знам къде ми е грубия език че си пазя интересите и искам да отсея тези които не плащат.  Заприличаха на админите на OLX, които ако не те харесат нещо почват да измислят някакви неписани правила за да те тормозят. 
Стратегията на bazar.bg в момента е, да се насърчават измамници, клошари и цървули да посещават сайта. Има всякакви обяви: за намерени боклуци по кофите (дори неизмити съм виждал на снимките); пиратски дискове; парцали; имитации на реномирани марки стоки; обяви за измама. 
Писал съм многократно на администраторите за фрапиращи случаи на явна измама, която е очевидна и за неразбиращ човек. Дали направиха нещо?! Не, разбира се.  Целта на тези сайтове е само да лапат пари. Представете си какъв морал имат техните собственици и администратори. Но иначе лицемерничат с разни техни статийки, написани на две-на три "как да се пазим от измами". Като не посещавате техните сайтове. 
Сега базар са измислили Петъчен "цървулник" - всеки последен петък от месеца е ден за цървули които не искат да плащат. Търговците които искали да се освободят от застояла стока можели да направят отстъпка МИНИМУМ 20%, и после нямали право да се откажат да продадат стоката??? Ама как може да определяш на някого каква отстъпка да прави, и дали да не се откаже от решението си?!? Пълна простотия.
Всеки сам е господар на стоката си и може да се откаже по всяко време от решението си да я продава.
И познайте какво се продава в този ден! Само боклуци, морално остаряла и неприложима техника, скъсани дрехи, стоки с предварително надути цени и после свалени до пазарните.
Най-голямата издънка на базар беше кражбата на парите спечелени от отстъпката на Еконт  при изпращане на пратки.  Потребителите на базар.бг имаха право да си изтеглят парите, с цената на огромни такси за преводи и други простотии. В един момент базар отмени това тяхно право, и им каза, че това са виртуални пари с които могат да ползват само платените услуги на сайта. Все едно да работите в завод за тестени изделия, и собственика да каже, че от днес няма да взимате заплати, а ще взимате само макарони от завода му.
И така тези два сайта се надпреварват кой от кой по-голяма простотия да направи. 
Има и други сайтове за обяви с интересен интерфейс и разни екстри които ми харесват. Но собствениците им не желаят да ги популяризират, а хората не знаят за тях. От там няма и кой да купува. Поне една рекламка да пуснат в някоя кабелна телевизия, а пък после хората ако ги харесат ще ги популяризират от уста на уста. 




Гласувай:
2



1. sokolova - дайпари.бг
06.08.2019 16:41
Здрасти.
Преди години и аз писах за тези и други сайтове в bg-mamma.
Вярно е това което си писал за приютяването на измамниците. Щом плащат са добре дошли. Парите не миришат явно.
oелекса съм го кръстила дайпари.бг защото за всичко искат пари. Питаш ги -- Имам пет различни копчета с различни цени може ли да ги продавам в едната ми безплатна обява. Отговарят ти -- Не може! Трябва да си купите още четири обяви и да ги публикувате по отделно.
Bazar се напълни с всякакви отпадъци. И като хора и като стока.
Добре си го нарекъл петъчен цървулник. И сайта трябва да се преименува в цървулник.бг
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: karuk
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7819
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031